Ziemassvētku laiks ir pārdomu un sevis sakārtošanas laiks. Tas ir posms, kad izvērtējam un apkopojam gada laikā piedzīvoto, sajusto un padarīto, posms, kurā atcerēties visu to, ko kopīgi esam spējuši pārvarēt un sasniegt, kā arī mirkļus, kad paši esam snieguši vai saņēmuši palīdzīgu roku.

 

Šis gads visai pasaulei ir bijis lielu pārmaiņu un izaicinājumu pilns, un arī Rotko centrs nebija izņēmums. Mēs piedzīvojām izstāžu un pasākumu pārcelšanu, atcelšanu un to satura maiņas, darbu atlikšanu un darbības pārstrukturēšanas, centra slēgšanas un atkal atvēršanas.

 

Tomēr, atskatoties uz šogad paveikto, nākas ar gandarījumu secināt, ka darbu nav bijis nemaz tik maz. Esam spējuši novadīt 5 starptautiskus simpozijus, kūrējuši vairāk nekā 50 lielākus un mazākus izstāžu projektus gan savās izstāžu telpās, gan citos Latvijas mākslas centros, gan mākslas telpās ārpus valsts robežām.

 

Lai arī cik ierobežota bijusi attālāku viesu iespēja apciemot Rotko centru, mākslas projektu spēja pārvarēt attālumus bija nemainīga, ļaujot skatītājam baudīt radošos sniegumus gan no Eiropas valstīm, gan ASV, Ķīnas un Japānas. Lielāku ievērību izpelnījās arī vietējie mākslinieki, kuru mums nav mazums, un to kvalitāte – pilnvērtīgi konkurētspējīga. Turklāt vasaras laikā uzmundrinošs bija Latvijas un tuvāko kaimiņvalstu tūristu kuplais apmeklētāju skaits, nodrošinot centra realizēto projektu ilgtspēju un nepārtrauktību.

 

Kāds solās būt nākamais gads, nav iespējams paredzēt, tomēr jācer, ka ne mazāk raibs kā aizvadītais. Raibs gan saturā, gan emocijās, spilgtiem un bezgala mīļiem atkalredzēšanās priekiem pilns, raibs savā atvērtībā un spilgts sen neizjustas pieredzes priekšā.

 

Gaidot atkalredzēšanos mūsu pusē vai apciemojot Jūsējo, vēlamies pateikties par kopā būšanu, par atbalstu un sadarbību šajā gadā!

 

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolektīva vārdā novēlam veselību, dzīvesprieku un atkalsatikšanās gaidu piepildījumu Jaunajā gadā!

 

Attēlā: Walter Auer (Itālija) darbs no Rotko centra keramikas kolekcijas.